Omega 100 je stroj koji proizvodi savršene rubove na proizvodima od mramora i granita: stepenicama, prozorskim klupicama, nadgrobnim spomenicima itd. Omega 100 je automatski CNC stroj proizveden od nehrđajućeg čelika i inoxa, što omogućuje njegovu učinkovitost. Izvanredan stroj koji daje vrhunsku učinkovitost u proizvodnji dizajniran je u Italiji u tvrtci Comandulli, svjetskom broj 1 proizvođaču linijskih strojeva za obradu rubova na proizvodima od mramora i granita.

Ovim strojem moguće je obrađivati kamene elemente do debljine 100 mm. Osim poliranja rubova moguće je urezivati utore na prozorskim klupicama, kalibrirati granitne ili mramorne elemente da bi se postigla savršena točnost u debljini kamena ili štokati protuklizne trake na stepenicama.

Moguće je izraditi rubove raznih profila :ravno obrađenih poluzaobljeno, zaobljeno itd.

Stroj posjeduje i pokretnu traku na koju se stavljaju kameni elementi koje pritišću specijalni pneumatski klipovi i na taj način učvršćuju komade koji klize trakom te dolaze do dijela stroja na kojem se obrađuju. Stroj se sastoji od kalibratora dva dijamanta kojima se radi predrez i olakšava slijedećem dijamantu profiliranje rubova, zatim imamo sedam polirajućih glava, četiri glava za skidanje faznica i na kraju dijamantnu šajbu za vađenje utora na kamenim elementima.

Zadnja glava je predisponirana i za montiranje štokerice kojom se urezuju protuklizne trake najčešće na stepenicama. Kao što smo rekli stroj je u potpunosti automatiziran što znači da se samostalno pozicionira prema naredbama sa glavnog monitora.